Hlavné jedlo: Oravský batôžtek

Hlavné jedlo: Oravský batôžtek

V slanine obalené kuracie prsia plnené eidamom so zemiakmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Kuracie prsia
Oravská slanina
Eidam
Mozzarella
Cottage syr
Ementál
Paprika mletá
Soľ
Korenie
Petržlenová vňať
Paradajka
Zemiaky
Olej
Korenie na americké zemiaky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do misky si dáme všetky druhy syra, ktorý pred tým nastrúhame. Pridáme soľ, mleté korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Zmesou plníme nakrojené kuracie prsia. Tie následne zabalíme do oravskej slaniny. Na zafixovanie plnky a slaniny použijeme špáradlá. Dáme zapiecť do rúry na približne hodinu a na 180 stupňov. Zemiaky si umyjeme, nakrájame na mesiačiky, posypeme ich korením na americké zemiaky a mletou paprikou a dáme upiecť do rúry na približne 30 minút pri teplote 180 stupňov. Na tanieri batôžtek a zemiaky dozdobíme čerstvou rajčinou.

Tagy: Jedlo