Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Cesto:
6 vajec
6 PL práškového cukru
6 PL pohánkovej múky
1 CL prášku do pečiva
2 PL karobu
Plnka:
4-5 jabĺk ½ balíčka Zlatého Klasu
4 PL trstinového cúkru
1 vanilkový cúkor
1 CL agaru
50 g masla
Poleva:
100 g bielej čokolády
20 g masla
2 PL mlieka
1 CL karobu
štipka soli
Postup:
Žĺtky vymiešam s cukrom, pridám múku, kypriaci prášok a karob. Bielky vyšľahám so štipkou soli na sneh. Postupne sneh ľahko premiešam do cesta a vylejem na plech. Pečiem 10 - 15 minút pri 180 °C dozlatista. Hneď po vybratí zrolujem pomocou mokrej utierky a nechám vychladiť. Jablká umyjem a nakrájam na malé kocky. Podusím s cukrom aspoň 10 minút. Vo vode rozmiešam Zlatý klas a agar, pridám k jablkám, nechám prevrieť a vypnem. Po vychladnutí vmiešam maslo izbovej teploty a ak je treba, ešte dosladím. NapIním roládu, natuho zrolujem. Roztopím nad parou čokoládu s maslom a mliekom. Primiešam karob a dochutím soľou. Rozotriem na roládu a hneď dám do chladu aspoň na dve hodiny.