
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 dl olej
2 PL mletá sladká paprika
1 ks cibuľa
2 konzervy červenej fazule alebo 1 balenie suchej strakatej fazule
1 L silného vyvaru
2 ks mrkva
1 ks petržlen
4 ks väčších zemiakov
200 g domácej suchšej klobásky
200 g údeného mäska podľa chuti
Na dochutenie podľa chuti:
soľ
vegeta
čierne korenie
kmín
ligurček
petržlenová vňať
Postup:
Na kocky nakrájame cibuľku, ošmahneme na oleji, nasypeme papriku a dobre premiešame. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a na kocky nakrájané údené mäsko. Ošmahneme. Zalejeme vývarom. Pridáme očistenú nakrájanú zeleninu a zemiaky a prilejeme vodu podľa potreby. Pridáme koreniny podľa chuti. Varíme do zmäknutia zeleniny. Ak použijeme fazuľu z konzervy pridáme ju a povaríme ešte chvíľku. Ak máme suchú fazuľku, namočíme si ju na noc pred varením polievky, a povaríme v slanej vode do mäkka, potom precedíme a pridáme do polievky. Trošku povaríme a máme hotovo. Polievku podávame so smotanovým posúchom