Hlavné jedlo: Talianska kosť

Hlavné jedlo: Talianska kosť

Ossobuco mäso so zelerovo-zemiakovým pyré.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

osso buco

rozmarín

bobkový list

čierne korenie

paprika

cesnak

cibuľa

provensálske korenie

mrkva

stopkový zeler

petržlen

pretlak/lúpane paradajky

červené vino

petržlenová vňať 

zemiak

petržlen

morská soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso osušíme servítkou, potrieme olejom a osolíme z každej strany. Pečieme na rozpálenej panvici z každej strany 3 minúty. Do kuchty si dáme olej a postupne ukladáme každý plátok mäska. Na rovnaké diely si nakrájame petržlen, mrkvu, cibuľku a stonkový zeler. Zeleninu orestujeme na olivovom oleji na panvici, kde sa pred-tým robilo mäso. Zelenina tak dostane chuť mäsa. Po cca 5 minútach, keď je zelenina mierne pripečená, ju prehodíme do kuchty s mäsom. Podlejeme červeným vínom. Necháme vyvariť alkohol a pridáme plechovku lúpaných paradajok. Prihodíme k tomu bobkový list a rozmarín. Okoreníme a posolíme. Zavrieme kuchtu a na miernom ohni dusíme 70 minút. Ako prílohu podávame zelerovo zemiakové pyré s parmezánom. Zemiaky si uvaríme, zeler pečieme zvlášť v alobale. Potom spolu rozmixujeme a dochutíme parmezánom.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku