
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
osso buco
rozmarín
bobkový list
čierne korenie
paprika
cesnak
cibuľa
provensálske korenie
mrkva
stopkový zeler
petržlen
pretlak/lúpane paradajky
červené vino
petržlenová vňať
zemiak
petržlen
morská soľ
Postup:
Mäso osušíme servítkou, potrieme olejom a osolíme z každej strany. Pečieme na rozpálenej panvici z každej strany 3 minúty. Do kuchty si dáme olej a postupne ukladáme každý plátok mäska. Na rovnaké diely si nakrájame petržlen, mrkvu, cibuľku a stonkový zeler. Zeleninu orestujeme na olivovom oleji na panvici, kde sa pred-tým robilo mäso. Zelenina tak dostane chuť mäsa. Po cca 5 minútach, keď je zelenina mierne pripečená, ju prehodíme do kuchty s mäsom. Podlejeme červeným vínom. Necháme vyvariť alkohol a pridáme plechovku lúpaných paradajok. Prihodíme k tomu bobkový list a rozmarín. Okoreníme a posolíme. Zavrieme kuchtu a na miernom ohni dusíme 70 minút. Ako prílohu podávame zelerovo zemiakové pyré s parmezánom. Zemiaky si uvaríme, zeler pečieme zvlášť v alobale. Potom spolu rozmixujeme a dochutíme parmezánom.