Dezert: Z trópov do lesa

Dezert: Z trópov do lesa

Banánovo malinová torta.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

250 g dlhých piškót 

750 g mascarpone

500 ml smotany na šľahanie

300 g čokolády na varenie 

5 - 6 banánov

3 hrnčeky zmrazených malín

2 lyžice trstinového cukru

Zdroj: TV JOJ

Poleva:

50 g čokolády na varenie 

3 lyžice smotany na šľahanie

Postup:

Maliny dáme spolu s trstinovým cukrom do menšieho hrnca. Povaríme, aby sa odpa-rilo čo najviac vody, odstavíme z plameňa a necháme trochu vychladnúť. Na dno vysokého plechu poukladáme dlhé piškóty, na ktoré vylejeme pripravenú malinovú omáčku, aby rovnomerne pokrývala všetky piškóty. Ak boli maliny príliš teplé, necháme ich vychladnúť na piškótach (čokoládový krém nesmieme nanášať na teplé maliny). Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. V miske vymiešame smotanu s mascarpone a potom za stáleho miešania postupne primiešame aj vychladnutú roztopenú čokoládu. Vznikne nám hladký čokoládový krém. Polovicu krému nanesieme na piškóty s malinami. Naň v dvoch vrstvách poukladáme banány nakrájané na kolieska. Potom navrstvíme aj druhú časť krému, uhladíme a dáme do chladničky trochu stuhnúť. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou a pripravenou polevou podľa fantázie ozdobíme povrch torty. Dáme ju stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny

Tagy: Dezert