Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
250 g dlhých piškót
750 g mascarpone
500 ml smotany na šľahanie
300 g čokolády na varenie
5 - 6 banánov
3 hrnčeky zmrazených malín
2 lyžice trstinového cukru
Poleva:
50 g čokolády na varenie
3 lyžice smotany na šľahanie
Postup:
Maliny dáme spolu s trstinovým cukrom do menšieho hrnca. Povaríme, aby sa odpa-rilo čo najviac vody, odstavíme z plameňa a necháme trochu vychladnúť. Na dno vysokého plechu poukladáme dlhé piškóty, na ktoré vylejeme pripravenú malinovú omáčku, aby rovnomerne pokrývala všetky piškóty. Ak boli maliny príliš teplé, necháme ich vychladnúť na piškótach (čokoládový krém nesmieme nanášať na teplé maliny). Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. V miske vymiešame smotanu s mascarpone a potom za stáleho miešania postupne primiešame aj vychladnutú roztopenú čokoládu. Vznikne nám hladký čokoládový krém. Polovicu krému nanesieme na piškóty s malinami. Naň v dvoch vrstvách poukladáme banány nakrájané na kolieska. Potom navrstvíme aj druhú časť krému, uhladíme a dáme do chladničky trochu stuhnúť. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou a pripravenou polevou podľa fantázie ozdobíme povrch torty. Dáme ju stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny