
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
paradajky
paprika
cibuľa
cesnak - v pomere, v akom chcete
olivový olej
soľ
korenie
čerstvá bazalka
slepačí vývar (0,5-1 l podľa chuti)
smotana na varenie
parmezán na dozdobenie
Postup:
Zmes paradajok, papriky, cibule a cesnaku nakrájame na väčšie časti, následne osolíme, okoreníme, pridáme pár lístkov čerstvej bazalky a olivový olej. Pečieme v rúre - 220 stupňov na cca 40 minút. Zmes vyťahujeme z rúry v momente, keď je už viditeľne na povrchu pekne opečená. Všetko z plechu aj so šťavou vlejeme do hrnca, kde to následne rozmixujeme ponorným mixérom čo najviac do hladka. Privedieme do varu a prilievame slepačí vývar podľa chuti a podľa konzistencie akú chceme. Ja mám radšej jemnejšiu verziu tejto polievky a preto pridávam ešte smotanu na varenie a celú polievku nakoniec prepasírujem cez sitko, aby som sa vyhla zle rozmixovaným kúskom a hlavne jadierkam z paradajok. Na dozdobenie používam parmezán a lístok bazalky.