Polievka: Zhorená paradyčka z brudarne

Polievka: Zhorená paradyčka z brudarne

Paradajková.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

paradajky

paprika

cibuľa

cesnak - v pomere, v akom chcete

olivový olej

soľ

korenie

čerstvá bazalka

slepačí vývar (0,5-1 l podľa chuti)

smotana na varenie

parmezán na dozdobenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zmes paradajok, papriky, cibule a cesnaku nakrájame na väčšie časti, následne osolíme, okoreníme, pridáme pár lístkov čerstvej bazalky a olivový olej. Pečieme v rúre - 220 stupňov na cca 40 minút. Zmes vyťahujeme z rúry v momente, keď je už viditeľne na povrchu pekne opečená. Všetko z plechu aj so šťavou vlejeme do hrnca, kde to následne rozmixujeme ponorným mixérom čo najviac do hladka. Privedieme do varu a prilievame slepačí vývar podľa chuti a podľa konzistencie akú chceme. Ja mám radšej jemnejšiu verziu tejto polievky a preto pridávam ešte smotanu na varenie a celú polievku nakoniec prepasírujem cez sitko, aby som sa vyhla zle rozmixovaným kúskom a hlavne jadierkam z paradajok. Na dozdobenie používam parmezán a lístok bazalky.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku