Dezert: Taliansko po východniarsky

Dezert: Taliansko po východniarsky

Pistáciové tiramisu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 mascarpone

1 smotanové nátierkové maslo

2 smotany na šľahanie

dlhé piškóty (400 g)

lúpané pistácie

pistáciová pasta

práškový cukor (3 polievkové lyžice)

maslo

instantná káva

kakao

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mascarpone, nátierkové maslo, cukor a šľahačkové smotany si vyšľaháme do krému. Do hotového krému dobre primiešame piastáciové maslo (podľa vlastnej chuti). Kúskom masla potrieme dno tortovej formy a vysypeme ho kakaom. Piškóty si prelomíme na polovicu a ponoríme z každej strany do silnej kávy (na menej ako sekundu, aby neboli príliš rozmočené) a ukladáme ich do tortovej formy. Na vrch piškót ide vrstva krému, následne na to znova piškóty a vrstvíme až kým nám neostane posledná vrstva krému. Pistácie si rozmixujeme na malé kúsky a dozdobíme nimi vrch tiramisu. Hotovo.

Tagy: Dezert