
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
3 x Mrkva
2 x Petržlen
1/4 zeler
1 x kaleráb
1 x karfiol
20 dkg hrášok
1 x Petržlenová vňať
2 PL maslo
čierne mleté korenie
soľ
celé čierne korenie
mletá rasca
3 x bujón
Mrvenica:
1 x celé vajíčko + 1 x žĺtok
soľ
15 dkg hrubej múky
Postup:
Do hrnca dáme maslo rozohrejeme, pokrájanú zeleninu, dáme do hrnca restovať, pridáme soľ, čierne korenie a trošku mletej rasce, dáme pokrievku a necháme pár minút podusiť na miernom ohni. Potom, keď je zelenina udusená, pridáme do hrnca vodu a necháme pozvoľne variť, potom pridáme zeleninový bujón 2 - 3 kocky, varíme cca 40 min, pokým nebude zelenina mäkká. Na konci spravíme mrveničku z cesta, ktoré sme si vopred pripravili z vajíčka, soli, múky a nastrúhame do polievky, na koniec pridáme petržlenovú vňať.