Dezert: Fánky style

Dezert: Fánky style

Šišky.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

500 g hladká múka

3 PL kryštálového cukru

1 x vanilkový cukor

štipka solí

20 g droždie čerstvé

1 prášok do pečiva

pol deci rumu 

jahodový džem

mascarpone

3 PL medu

mlieko

200 g šľahačkovej smotany

čerstvé jahody 

200 g kysla smotana

práškový cukor

olej na vyprážanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do misy dáme múku prášok do pečiva kryštálový cukor, vanilkový cukor, soľ. Spravíme si kvások, kvások pridáme k múke, dáme tam pol deci tuzemského rumu, cesto vymiesime s teplým mliekom a pridáme kyslú smotanu - 2 PL - všetko vymiesime, po vymiesení cesto necháme nakysnúť, rozvaľkáme a povykrajujeme na kolieska, do stredu spravíme jamku a necháme podkysnúť cca 10 min. pod utierkou, rozohrejeme olej na panvici a šišky vložíme do horúceho oleja a pečieme do zlato hnedej. Vychladnuté Šišky rozkrojíme, naplníme jahodovým džemom, mascarpone krémom, ktorý si spravíme v mixéri - mascarpone, med, šľahačková smotana, necháme stuhnúť v chladničke a naplníme. Šišky prikryjeme vrchnou časťou šišky, ktorú sme si rozkrojili, posypeme práškový cukrom a dozdobíme čerstvými jahodami.

Tagy: Dezert