Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
500 g hladká múka
3 PL kryštálového cukru
1 x vanilkový cukor
štipka solí
20 g droždie čerstvé
1 prášok do pečiva
pol deci rumu
jahodový džem
mascarpone
3 PL medu
mlieko
200 g šľahačkovej smotany
čerstvé jahody
200 g kysla smotana
práškový cukor
olej na vyprážanie
Postup:
Do misy dáme múku prášok do pečiva kryštálový cukor, vanilkový cukor, soľ. Spravíme si kvások, kvások pridáme k múke, dáme tam pol deci tuzemského rumu, cesto vymiesime s teplým mliekom a pridáme kyslú smotanu - 2 PL - všetko vymiesime, po vymiesení cesto necháme nakysnúť, rozvaľkáme a povykrajujeme na kolieska, do stredu spravíme jamku a necháme podkysnúť cca 10 min. pod utierkou, rozohrejeme olej na panvici a šišky vložíme do horúceho oleja a pečieme do zlato hnedej. Vychladnuté Šišky rozkrojíme, naplníme jahodovým džemom, mascarpone krémom, ktorý si spravíme v mixéri - mascarpone, med, šľahačková smotana, necháme stuhnúť v chladničke a naplníme. Šišky prikryjeme vrchnou časťou šišky, ktorú sme si rozkrojili, posypeme práškový cukrom a dozdobíme čerstvými jahodami.