Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Cesto:
3 ks vajcia
150 g kryštálový cukor
130 g hladká múka
½ kypriaci prášok
½ dal vody
200 g rozpustené maslo
Postup:
Vajcia vymiešam s cukrom, pridám múku za stáleho miešania pridám vodu, maslo, kypriaci prášok, cesto vylejem na menší plech a dám piecť na 190 stupňov cca 15 - 20 min.
Krém 1:
1 kg jahody čerstvé
2 balíčky zl. klas
5 PL kryštálový cukor
Postup:
½ kg jahôd pomixovať a druhé ½ kg nakrájať na menšie kúsky. Pomixovanú zmes rozdeliť na polovicu, jednu dám variť, do druhej polovice dám zl. klas a cukor, dobre rozmiešané pridám do hrnca, spolu varím jahodový puding, pred koncom pridám nakrájané jahody, spolu chvíľu povarím. Za horúca krém vylejem na upečené cesto a nechám vychladnúť.
Krém 2:
Ml. čokoláda
2 x mascarpone
2 x 250 ml smotana na šľahanie
Postup:
Dám všetko spolu do misy a vyšľahám šľahačkový krém, ktorý pôjde ako ozdoba na vrch koláča a na to dám nastrúhanú čokoládu.