
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
soľ
korenie
muškátový oriešok
olivový olej
maslo
čerstvý špenát
cesnak
cibuľa
mrazený hrášok
zeleninový vývar
2 zemiaky
smotana na varenie
5 - 6 plátkov chleba
petržlenová vňať
mäta
bazalka
majorán
kyslá smotana
tekvicový olej
Postup:
Chlieb si nakrájame na kocky. V mažiari si roztlačíme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, mätu, bazalku, majorán, soľ a 3 lyžice olivového oleja. Zmes vylejeme na krutóny, premiešame a pečieme v rúre cca 5 - 8 minút pri 220 stupňoch Celzia. Na olivovom oleji a troške masla si speníme cibuľu. Pridáme vaničku špenátu a podusíme, kým nezvädne. Pridáme pretretý cesnak so soľou, mrazený hrášok a dva nadrobno nakrájané zemiaky. Posolíme, okoreníme a pridáme nastrúhaný muškátový oriešok. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme a prilejem smotanu na varenie. Dochutíme podľa potreby. Podávame s opečenými krútónmi, lyžicou smotany a pokvapkané tekvicovým olejom.