Dezert: Ovocný béleš

Dezert: Ovocný béleš

Hruškový koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

múka hladká 

mlieko

olej

hrušky

hrozno 

vanilkový cukor 

vanilkový puding

čokoláda

droždie

práškový cukor

kryštálový cukor 

vajcia 

škoricový cukor 

kypriaci prášok 

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do 700 g múky pridáme 400 ml mlieka, 200 ml oleja, pridáme dve vajcia, kypriaci prášok a kocku droždia, 3 PL práš. cukru, cesto rozmixujeme. Cesto vylejeme na plech, kde ho necháme aspoň hodinu odpočívať. Nakrájame hrušky aj so šupkou, naukladáme na cesto, doložíme tam aj bobule hrozna. Posypeme cukrom škoricovým a vanilkovým. Dáme upiecť na 180 stupňov 15 minút. Na vrch pôjde rozpustená čokoláda, puding a domáci višňový džem. Rozpustíme čokoládu, puding uvaríme, na vrch dozdobíme džemom. 

Tagy: Dezert