Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Cesto:
250 g polohrubej múky200 g trstinového cukru1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva1 lyžička mletej škorice 2 vajíčka90 ml rastlinného oleja 60 ml šťavy z pomaranča430 g nahrubo nastrúhanej mrkvynastrúhaná kôra z 1 pomaranča1/2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru50 g nasekaných vlašských orechov 50 g sušených brusníc 50 g sušených hrozienok maslo na vytretie formypolohrubá múka na vysypanie formy
Krém:
2 lyžice masla3 lyžice práškového cukru 250 g mascarpone nastrúhaná kôra z 1 pomarančaPoslať nákupný zoznamPotrebujemestrúhadlometličku na šľahaniemixér na šľahanie tortovú formu s priemerom 26 cmpapier na pečenie
Postup:
Cesto: V jednej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, škoricu) a v druhej všetky tekuté ingrediencie (žĺtky, olej a pomarančovú šťavu). K sypkým surovinám po častiach varechou primiešame tekutú zmes. Potom do cesta zľahka po častiach primiešame metličkou tuhý sneh z bielkov, aby cesto ostalo nadýchané. Na záver vmiešame do cesta aj nastrúhanú mrkvu a pomarančovú kôru, nastrúhaný zázvor, orechy, hrozienka a brusnice.Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto rozotrieme do tortovej formy a pečieme približne 50 minút v predhriatej rúre pri teplote 170 °C. Upečený koláč necháme vychladnúť a papier na pečenie opatrne stiahneme. Krém: Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do penista. Pri nižších otáčkach potom po lyžiciach zašľaháme k maslu mascarpone. Mrkvová torta: Vrch vychladnutého cesta potrieme pripraveným krémom. Na záver môžeme tortu ozdobiť nastrúhanou kôrou z pomaranča.