Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
5 vajec
5 PL kryš. cukru
5 PL polohrubej múky
PDP ½
Čučoriedky podľa potreby
Karamelové salko
Maslo
250 g mascarpone
250 g šľahačková smotana
2 PL práškového cukru
Vanilkový struk
Citrónová kôra
Postup:
Cesto:
Z bielkov si pripravíme sneh, akonáhle začne hustnúť, pridávame kryš. cukor, žĺtka a nakoniec múku zmiešanú s ½ PDP. Vymastíme si tortovú formu, vysypeme ju múkou a pečieme v predhriatej rúre 170 stupňov Celzia cca 25 min.
Plnky:
Čučoriedky si povaríme podľa chuti s cukrom, kým sa nevyparí voda. Salko vymiešame s maslom. Mascarpone, šľahačkovú smotanu a praš. cukor vyšľaháme na pomalých otáčkach. Na chuť pridáme citrónovú kôru a semienka vanilkového struku. Po vychladnutí vrstvíme: salko krém, čučoriedky, mascarpone krém. Necháme stuhnúť.