Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
160 g špaldová/hladká múka
150 ml mlieka
1/2 ČL sódy
2 ks vajcia
1 ks vanilkový cukor
štipka soli
orieškový krém
ovocie podľa chuti
Karamelový toping:
200 g bieleho kryštálového cukru
trochu vody
90 g masla
120 ml smotany na šľahanie
Postup:
Palacinky si klasicky opečieme na panvičke z oboch strán. Ja som zvolila hustejšie cesto, aby boli hrubšie, keďže ich budeme napichovať. Palacinky si naplníme orieškovým krémom, klasicky zatočíme a nakrájame na menšie kúsky. Pripravíme si ovocie podľa chuti a striedavo ho napichujeme na špajlu. Hotové špíziky servírujeme na tanier a ďalej nasleduje príprava karamelového topingu. Cukor nasypeme na panvicu. Pokropíme ho troškou vody tak, aby bol mokrý, no aby neplával. Na nízkej teplote ho ohrievame, až kým získa tekutú hnedú konzistenciu. Až vznikne karamel, odstavíme ho zo sporáka a pridáme maslo. Opatrne miešame. Pozor, najprv to bude bublať a trochu prskať. Až sa maslo s karamelom prepoja, vznikne tekutý hnedý sirup. Pridáme smotanu a nechám ohrievať na sporáku za stáleho miešania, až kým vznikne hladká karamelová omáčka. A už iba podávame.