Dezert: Keby bolo viac mesiacov, aj Maruška to nájde

Dezert: Keby bolo viac mesiacov, aj Maruška to nájde

Malinový cheesecake.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Cesto:

160 g hl. múky

120 g rozpustené maslo

50 g kryštálový cukor

Plnka:

250 g mascarpone

200 g plnotučný tvaroh

200 g nátierkové maslo(natural)

180 g rozpustená biela čokoláda

4 vajíčka

50 g cukor

200 g maliny

Poleva:

100 g biela čokoláda

30 ml šľahačková smotana

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na korpus si zmiešame maslo, cukor a múku. Dáme to zapiecť na 180 stupňov na 10 minút. Medzitým si vyšľahám vajíčka s cukrom a potom postupne pridávam rozpustenú čokoládu, mascarpone, tvaroh a nátierkové maslo uvarené a precedené maliny. Krém dám na upečený korpus a spolu to celé pečieme v rúre na 180 stupňov 40 - 50 minút. Poleva na vrch koláča: rozpustíme si bielu čokoládu a zmiešame ju so šľahačkou. Ozdobíme malinami.

Tagy: Dezert