Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
múka
soľ
kypriaci prášok
olej
mlieko
bravčové karé
paprika
cibuľa
paradajky
cesnak
jalapeňo
kyslá smotana
chilli prášok
Postup:
Vo väčšej miske spojíme suché ingrediencie: múku, soľ a kypriaci prášok. Pridáme olej a mlieko a vypracujeme tuhé cesto. Cesto premiestnime na pomúčenú dosku a približne 2 minútky miesime až kým nevznikne nelepiaci sa bochník cesta. Necháme pod utierkou odpočívať asi 30 minút (čas môžeme využiť na prípravu plnky do tortíl). Cesto potom rozdelíme na 10 približne rovnakých guľôčok. Z každej vyvaľkáme tenučkú placku a opekáme na suchej plotni alebo panvici z každej strany približne minútku. Placky by sa počas opekania mali nafúknuť. Podávame s obľúbenou plnkou. Plnka: Bravčové mäso nakrájame na pásiky a restujeme na panvici kým nebude chrumkavé a šťavnaté. Dochucujeme iba soľou. Papriky, cibuľu, paradajky a cesnak nakrájame na tenké pásiky a ogrilujeme tiež. Omáčka: Papriky, cibuľu, paradajky a jalapeňo ugrilujeme. Dáme do mixéru spolu s kyslou smotanou a rozmixujeme. Grilované mäso a zeleninu dáme do tortily, polejeme omáčkou. V prípade potreby dochutíme chilli práškom.