Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
vajíčka
cukor
škorica
kakao
lekvár
hladká múka
sóda bikarbóna
prášok do perníka
mlieko
olej
Postup:
Vo väčšej mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár a poriadne spojíme. Postupne zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka. Nakoniec pridáme vlažné mlieko, olej a dôkladne vymiešame tekuté cesto (múku môžeme použiť aj bezlepkovú alebo špaldovú). Vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25-30 minút (záleží od veľkosti plechu). Upečený koláč hneď potrieme čučoriedkovým džemom alebo lekvárom. Kým trochu vychladne, rozpustíme 2 horké a 1 bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, do ktorej pridáme kúsok Cery. Celý koláč rovnomerne polejeme a necháme stuhnúť čokoládu.
Rock Candy:
Zmiešame vodu, kukuričný sirup a kryštálový cukor v hrnci na strednej, až vysokej teplote. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Štetcom zotrieme zvyšné kryštály z boku. Keď nám zmes dosiahne bod varu, počkáme, kým nám to nezmení farbu na svetložltú. Okamžite dáme panvicu preč z platničky. Necháme minútu odležať, kým neustanú bublinky. Potom pridáme čučoriedkový sirup. Miešame, kým sfarbenie nie je rovnomerné. Sladkosť nalejeme na papier na pečenie tak, aby mal približne rovnakú hrúbku. Necháme to vychladnúť, kým to nebude kompletne tvrdé. Potom to celé rozbijeme na malé kryštáliky. Perník a Rock Candy podávame oddelene. Perník ozdobíme čučoriedkou, lístkom mäty a pocukríme, podľa potreby aj čokoládovou polevou.