
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
polovica kohúta
mrkva
petržlen
zeler
kaleráb
petržlenová vňať
cibuľa
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
červená paprika
bobkový list
nové korenie (celé)
čierne korenie (celé)
vegeta
detská krupica
vajce
štipka
sódy bikarbóny
Postup:
Mäso z kohúta opláchneme vodou. Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska. Všetko vložíme do hrnca, pridáme cibuľu, cesnak, koreniny, PL soli, vňať a zalejeme vodou. Varíme približne 2,5 hodiny. Uvarené mäso vyberieme, oberieme od kostí, nakrájame a vložíme späť do hrnca. Uvarenú vňať z hrnca vyberieme. Vo vývare si urobíme krupicové halušky: Zmiešame detskú krupicu, vajce a vňať, pridáme štipku sódy bikarbóny a vyšľaháme redšie cesto. Malou lyžičkou tvoríme halušky a hádžeme priamo do vriaceho vývaru. Varíme približne 15 minút a môžeme polievku podávať.