Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
200 g maslových sušienok
50 g masla
250 g mascarpone
3 vaječné žĺtky
100 ml smotany na šľahanie
100 g cukru
čerstvé čučoriedky
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Do zmesi ďalej vyšľaháme mascarpone a šľahačku. Potom dáme chladiť. Rozmixujeme sušienky, zmiešame s maslom a prstami vytvoríme hrudky. Hrudky roztrúsime na papier na pečenie a pečieme na 160-tich stupňoch, do zlata. Na spodok pohára vložíme umyté čučoriedky, na ne dáme vrstvu krému, ktorý posypeme vrstvou sušienok. Vrstvenie takto opakujeme, až kým pohár nie je plný. Posledná vrstva bude krém posypaný sušienkami, čučoriedkami a ozdobený lístkami bazalky.