Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
4 ks cvikla
200 g soľ
1 ks vajce
Trocha smotany na varenie
Karfiol
1 dlc vody
1 ks kapia
100 ml olivový olej
Ocot vinný biely
1 PL cukor
Bobkový list
Korenie nové celé
Postup:
Cviklu si pokryjeme zmesou vymiešanou z 200 g soli a 1 vajíčka a pečieme v rúre 30 minút. Po vychladnutí cviklu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Kapiu opečieme, olúpeme vrchnú šupku a potom rozmixujeme spolu s olivovým olejom. Z vody, cukru, vinného octu, bobkového listu a nového korenia pripravíme horúci sladkokyslý nálev. Na chvíľu doň vložíme ružičky karfiolu. Feta syr rozmixujeme so smotanou. Na tanier servírujeme karfiol, rozmixovanú fetu so smotanou, kúsky cvikly a dochutíme kapiovým olejom. Podávame s bagetkou.