Predjedlo: Krv a mlieko

Predjedlo: Krv a mlieko

Pečená cvikla s feta syrom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

4 ks cvikla

200 g soľ

1 ks vajce

Trocha smotany na varenie

Karfiol

1 dlc vody

1 ks kapia

100 ml olivový olej

Ocot vinný biely

1 PL cukor

Bobkový list

Korenie nové celé

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cviklu si pokryjeme zmesou vymiešanou z 200 g soli a 1 vajíčka a pečieme v rúre 30 minút. Po vychladnutí cviklu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Kapiu opečieme, olúpeme vrchnú šupku a potom rozmixujeme spolu s olivovým olejom. Z vody, cukru, vinného octu, bobkového listu a nového korenia pripravíme horúci sladkokyslý nálev. Na chvíľu doň vložíme ružičky karfiolu. Feta syr rozmixujeme so smotanou. Na tanier servírujeme karfiol, rozmixovanú fetu so smotanou, kúsky cvikly a dochutíme kapiovým olejom. Podávame s bagetkou.

Tagy: Predjedlo