Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
2 balenia vianočky
6 vajec
1 liter mlieka
Med
Tvaroh hrudkovy
Hrozienka
Citron
Vanilkový cukor
Škoricový cukor
Kryštálový cukor
Jablká 7 ks
Maslo na vymastenie formy
Postup:
Mlieko žĺtky a med uvedieme do varu. Vianočku pokrájame na hrubšie plátky a namáčame do mlieka so žĺtkami s medom a ukladáme do formy vymastenej maslom. Nastrúhame jablká na plátky a poukladáme na vianočku. Jablká pred ukladaním pokvapkáme citrónom a potom posypeme škoricovým cukrom. Na jablká pozrime tvaroh a vanilkovým cukrom a hrozienkami. Opakujeme vrstvu. Žemľovku prikryjeme alobalom a pečieme 20 min. na 180 stupňov. Medzi tým, čo sa žemľovka pečie, vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom do tuha. Žemľovku po 20 minútach vyberieme dáme na ňu vyšľaháme bielka a pečieme ešte asi 7 minút.