Dezert: Čože? Pod snehom? Už?

Dezert: Čože? Pod snehom? Už?

Žemľovka z vianočky.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

2 balenia vianočky

6 vajec

1 liter mlieka

Med

Tvaroh hrudkovy

Hrozienka

Citron

Vanilkový cukor

Škoricový cukor

Kryštálový cukor

Jablká 7 ks

Maslo na vymastenie formy

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mlieko žĺtky a med uvedieme do varu. Vianočku pokrájame na hrubšie plátky a namáčame do mlieka so žĺtkami s medom a ukladáme do formy vymastenej maslom. Nastrúhame jablká na plátky a poukladáme na vianočku. Jablká pred ukladaním pokvapkáme citrónom a potom posypeme škoricovým cukrom. Na jablká pozrime tvaroh a vanilkovým cukrom a hrozienkami. Opakujeme vrstvu. Žemľovku prikryjeme alobalom a pečieme 20 min. na 180 stupňov. Medzi tým, čo sa žemľovka pečie, vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom do tuha. Žemľovku po 20 minútach vyberieme dáme na ňu vyšľaháme bielka a pečieme ešte asi 7 minút. 

Tagy: Dezert