Polievka: Salaš v raji

Polievka: Salaš v raji

Paradajková domáca s červeným vínom a karamelom so syrovými knedličkami a bazalkovou penou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

· 750 g paradajok (Lúpané paradajky v konzerve)

· Cibuľa 2 ks

· Cukor 3 PL

· Med 3 PL

· 1 dcl červené víno

· 0,5 l vývar

· Maslo 150 g

· Olej

· Soľ

· Čierne korenie

· Muškátový orech

· Oreganor

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na masle restujeme cibuľu s karamelizovaným cukrom, podlejeme vínom, redukujeme, dáme paradajky, korenie, škoricu, klinčeky, dusíme, podlejeme vývarom, vyberieme korenie a škoricu, mixujeme, zamiešame maslo

Syrové knedličky: 

· 200 g krupica

· 2 ks vajce

· 2 PL maslo

· 5 dl mlieko

· voda

· soľ

· 5 dkg Parmesan syr

· 5 dkg peccorino alebo ementaller syr

Postup:

Do varu uvedieme trochu osolené mlieko, pridáme tuk a za stáleho miešania pridávame krupicu. Varíme do zhustnutia. Pridáme nastrúhané syry. Kašu necháme vychladnúť a potom do nej primiešame vajcia. Pomocou lyžičky vykrajujeme halušky, ktoré varíme v osolenej vode. Približne po 5 minútach vyplávajú na povrch, scedíme ich a omastíme.

Bazalková pena: 

· Čerstvá bazalka

· Smotana na šľahanie

Postup:

Bazalku dáme do teplej smotany, 40 min. lúhujeme, scedíme, vychladíme, dáme do šľahačkovej fľaše

Tagy: Polievka