Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
· 750 g paradajok (Lúpané paradajky v konzerve)
· Cibuľa 2 ks
· Cukor 3 PL
· Med 3 PL
· 1 dcl červené víno
· 0,5 l vývar
· Maslo 150 g
· Olej
· Soľ
· Čierne korenie
· Muškátový orech
· Oreganor
Postup:
Na masle restujeme cibuľu s karamelizovaným cukrom, podlejeme vínom, redukujeme, dáme paradajky, korenie, škoricu, klinčeky, dusíme, podlejeme vývarom, vyberieme korenie a škoricu, mixujeme, zamiešame maslo
Syrové knedličky:
· 200 g krupica
· 2 ks vajce
· 2 PL maslo
· 5 dl mlieko
· voda
· soľ
· 5 dkg Parmesan syr
· 5 dkg peccorino alebo ementaller syr
Postup:
Do varu uvedieme trochu osolené mlieko, pridáme tuk a za stáleho miešania pridávame krupicu. Varíme do zhustnutia. Pridáme nastrúhané syry. Kašu necháme vychladnúť a potom do nej primiešame vajcia. Pomocou lyžičky vykrajujeme halušky, ktoré varíme v osolenej vode. Približne po 5 minútach vyplávajú na povrch, scedíme ich a omastíme.
Bazalková pena:
· Čerstvá bazalka
· Smotana na šľahanie
Postup:
Bazalku dáme do teplej smotany, 40 min. lúhujeme, scedíme, vychladíme, dáme do šľahačkovej fľaše