Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Cesto:
· 3 šálky hladkej múky
· 1,5 šálky horúcej vody
· soľ
Plnka:
· 250 g mleté mäso
· 1 čl zázvor
· 1 čl cesnak
· cibuľa
· Jarná cibuľka
· Koriander – lístky
· Biela kapusta
· Sójová omáčka – 2-3čl
· Soľ
· čierne korenie
· Sezamový olej
Postup:
Na cesto použijeme 3 šálky hladkej múky a 1,5 šálky horúcej vody, osolíme. Cesto vymiesime v miske rukou, aby malo vhodnú konzistenciu. Necháme odpočinúť zhruba 20 minút. Medzitým si spravíme plnku. Použijeme 250 gramov mletého mäsa (používam mix), polovicu čajovej lyžičky zázvoru, mletého cesnaku. Menej ako polovicu najemno nastrúhanej cibule. Dve stonky nakrájanej jarnej cibuľky. Trochu nakrájaného koriandra. Nadrobno nasekáme kúsok bielej kapusty. 2 -3 lyžičky sójovej omáčky a soľ, korenie, trochu sezamového oleja. Všetko spolu zmiešame v miske. Plnku ja ochutnáme tak, že malý kúsok na tanieriku zohrejem v mikrovlnke, vtedy vieme, že je dostatočne ochutená. Cesto si vyvaľkáme a vykrojíme krúžky, tie naplníme cestom, preložíme a boky zahneme. Gyozy robíme buď v naparovači, alebo sa dajú robiť aj na panvici podliate vodou. Následne vysmažíme na oleji z každej strany do zlatista. Podávame so sójovou omáčkou.