
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
· 400 ml smotana kyslá
· 1000 ml kefír bez príchute
· 6 ks cvikla
· 4 ks uhorky šalátové
· 5 ks vajcia uvarené na tvrdo
· 4 ks pór,
· soľ
· 5 ks zemiaky,
· vňať kôprová
· bochník kváskového chleba k polievke
Postup:
Cviklu ošúpeme a uvaríme domäkka. Keď je uvarená, vyberieme ju, vodu v ktorej sa varila ale nevylievame, pretože ju neskôr použijeme do polievky. Uvaríme si dve alebo tri vajcia natvrdo. Do väčšieho hrnca nastrúhame uvarenú cviklu a uhorku a zalejeme ich smotanou, kefírom a vodou z cvikly. Vajcia natvrdo ošúpeme, oddelíme bielky od žĺtkov, bielky pokrájame na malé kúsky a pridáme do hrnca. V malej miske poriadne rozmiešame žĺtky pórom a cca dvomi čajovými lyžičkami soli. Pridáme do hrnca, všetko spolu poriadne premiešame. Podľa chuti dosolíme. Z cvikly chytí polievka krásnu cukríkovoružovú farbu. Podávame s uvarenými zemiakmi, ktoré ale pridávame do polievky až vtedy, keď ju máme naservírovanú na tanieri. Dozdobíme kôprovou vňaťou alebo pažítkou.