Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
2 ks Foie gras - vyberať kvalitný francúzsky produkt
Kvalitné šampanské - pravé francúzske
Pôvod:
Lahodná kačacia pečienka je považovaná za delikatesu. Na Foie gras si pochutnávali už starý Rimania a husi vykrmovali figami. Až v 18. storočí sa objavila vo Francúzsku. V súčasnej dobe je chránený spôsob výroby aj konzumácie ako francúzska národná kultúrna pamiatka. Preto recepty tejto Foie gras si Francúzi strážia a jej výroba je cez 3 dni, niekedy viac. K francúzskej Foie gras sa podáva výhradne francúzske šampanské. Mojim zámerom bolo divákom ukázať niečo, čo nepoznajú a vniesť zážitkovú kuchyňu do obývačiek aj za cenu, že súťažiaci to neocenia. Neprišla som súťažiť. Prišla som ukázať kuchyňu iných krajín a priateľské gestá cez žalúdok.