Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny na cesto:
225 g hladkej múky
0,5 l mlieka
2 vajcia
1 vanilkový cukor
20 g tvarohu
1 polievková lyžica dopredu namočených hrozienok
Postup:
Zmiešame žĺtka s cukrom, postupne pridáme tvaroh, mlieko a múku. Vypracujeme jemné cesto. Vyšľaháme bielka a jemne vmiešame do cesta, aby sa zmes spojila. Pridáme hrozienka. Na panvici na rozpustenom masle upečieme cesto. Keď je cesto zo spodnej strany hotové, dopečieme ho z vrchnej strany v rúre 8 – 10 min. na 180 °C. Hotové cesto tvarujeme pomocou lyžice.
Suroviny na jablkové pyré:
2 dcl bieleho sladkého vína
500 g sladkých jabĺk
Štipka šafranu
1 čajová lyžička vanilkového cukru
Postup:
Očistené jablká nakrájame na malé kocky a zalejeme vínom. Pridáme šafran a cukor a varíme do mäkka. Hotovú zmes rozmixujeme na hladké pyré.
Suroviny na krém Sabayon:
2 žĺtka
1 dcl bieleho sladkého vína
50 g kryštálového cukru
1 polievková lyžica medového rumu
Postup:
Všetky ingrediencie spojíme dokopy a v miske nad parou ich šľaháme s metličkou, kým nevznikne hustý krém. Hotový Sabayon krém podávame za tepla.