Dezert: Časamorža

Dezert: Časamorža

Cisársky trhanec s vanilkovým krémom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny na cesto:

225 g hladkej múky

0,5 l mlieka

2 vajcia

1 vanilkový cukor

20 g tvarohu

1 polievková lyžica dopredu namočených hrozienok

Postup:

Zmiešame žĺtka s cukrom, postupne pridáme tvaroh, mlieko a múku. Vypracujeme jemné cesto. Vyšľaháme bielka a jemne vmiešame do cesta, aby sa zmes spojila. Pridáme hrozienka. Na panvici na rozpustenom masle upečieme cesto. Keď je cesto zo spodnej strany hotové, dopečieme ho z vrchnej strany v rúre 8 – 10 min. na 180 °C. Hotové cesto tvarujeme pomocou lyžice.

Zdroj: TV JOJ

Suroviny na jablkové pyré:

2 dcl bieleho sladkého vína

500 g sladkých jabĺk

Štipka šafranu

1 čajová lyžička vanilkového cukru

Postup:

Očistené jablká nakrájame na malé kocky a zalejeme vínom. Pridáme šafran a cukor a varíme do mäkka. Hotovú zmes rozmixujeme na hladké pyré.

Suroviny na krém Sabayon:

2 žĺtka

1 dcl bieleho sladkého vína

50 g kryštálového cukru

1 polievková lyžica medového rumu

Postup:

Všetky ingrediencie spojíme dokopy a v miske nad parou ich šľaháme s metličkou, kým nevznikne hustý krém. Hotový Sabayon krém podávame za tepla.

Tagy: Dezert