Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Údené koleno 500 g
Bobkový list
Celé cierne korenie
Celé nové korenie
Sušené huby 100-150 g
Zemiaky 400 g
Cibula 2 ks
Cesnak 3 ks
Údená slanina 120 g
Juška 500 ml
Soľ
Mleté korenie
Cukor podľa potreby
Zelený olej
Hliva kráľovská
Maslo
Skyr alebo créme fraiche
Údiaca pištoľre
Postup:
Údené koleno si uvaríme. Do údeného vývaru dáme variť sušené huby (môžeme si ich deň vopred namočiť do studenej vody). V druhom hrnci začneme cibuľovo slaninový základom, do ktorého pridáme nasekaný cesnak. Ďalej pridáme zemiaky nakrájané na kocky (nemusíme ich šúpať). Zalejeme údeným vývarom aj s hubami a varíme, aby boli zemiaky mäkké. Potom prilejeme jušku, dochutíme a rozmixujeme na hladkú, jemnú polievku. Pred podávaním si ešte pripravíme hlivu, ktorú nakrájame na hrubšie plátky, na ktorej spravíme šachovnicový vzor a z oboch strán opečieme na orieškovom masle. Údené koleno natrháme a tiež opečieme na masle. Hlivu, koleno, 1 PL skyru a zelený olej dáme do misky a pred podávaním zaúdime. Už stačí iba zaliať polievkou a jesť.