Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Smotanová nátierka 200 g
Smotana na šľahanie 200 g
Biela čokoláda 300 g
Želatína plátky 2 ks
Med
Vanilkový cukor 1 ks
Mangové pyré 400 g
Agar
Karamelové keksy 150 g
Pekanové orechy 100 g
Citrónová šťava
Medovina
Lyofilizované maliny
Postup:
Polovicu smotany si zohrejeme na 60 stupňov pridáme 200 g bielej čokolády a namočenú želatínu, rozpustíme, dolejeme studenú smotanu, pridáme nátierku, med podľa chuti a vanilkový cukor. Krém našľaháme. Časť krému použijeme do formy a dáme vymraziť, druhú časť preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme vychladnúť. Keksy, zbytok čokolády, pekanové orechy a citrónovú kôru dáme na plech a pečieme na 180 stupňov cca 10 min. Po upečení nasekáme na jemnú drť. Mangové pyré necháme zovrieť, pridáme citrónovú šťavu a agar. Povaríme, jednu časť vylejeme na plech - tenkú vrstvu a druhú necháme vychladnúť v miske. Stuhnuté Mango v miske rozmixujeme na gél. Vymrazený krém vytlačíme z formy a vrstvíme všetky zložky do misky. Ozdobíme malinami, gélom a pipetou s medovinou.