Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Zmrzlina:
1 vajce
150 ml šl. smotana
2 pol. lyž. pr. cukor
1 van. cukor
150 g van. krém
0,4 dcl tekvicový olej
hrsť nasekaných pistácií
Postup:
Vyšľaháme sneh z bielka, pridáme cukor, potom žĺtok, van. krém a vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Nakoniec zašľaháme tekvicový olej a nasekané pistácie. Dáme zamraziť.
Foie gras:
650 g foie gras
1 salko
1 mocca lyžička mletého kardamonu
Postup:
Zbavenú pečeň žiliek zalejeme salkom, ktoré rozmiešame s mletým kardamonom. Necháme marinovať. Následne pečeň zabalíme do potravinovej fólie a dáme do vodného kúpeľa na 25 min do 54 stupňovej vody. Potom dobre vychladíme a pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
Langošové cesto:
450 g hl múka
125 ml mlieka
1 lyž. cukru
1/2 bal. droždie
1 vajce
100g kys. smotana
1 lyž soli
1 lyž octu
Postup:
Zarobíme si cesto a necháme vykysnúť. Vytvarujeme guľôčku a vypražíme.