Dezert: Duckliver

Dezert: Duckliver

Foie gras s pistáciovou zmrzlinou a langošovou guľôčkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Zmrzlina:

1 vajce

150 ml šl. smotana

2 pol. lyž. pr. cukor

1 van. cukor

150 g van. krém

0,4 dcl tekvicový olej

hrsť nasekaných pistácií

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vyšľaháme sneh z bielka, pridáme cukor, potom žĺtok, van. krém a vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Nakoniec zašľaháme tekvicový olej a nasekané pistácie. Dáme zamraziť.

Foie gras:

650 g foie gras

1 salko

1 mocca lyžička mletého kardamonu 

Postup:

Zbavenú pečeň žiliek zalejeme salkom, ktoré rozmiešame s mletým kardamonom. Necháme marinovať. Následne pečeň zabalíme do potravinovej fólie a dáme do vodného kúpeľa na 25 min do 54 stupňovej vody. Potom dobre vychladíme a pred podávaním poprášime práškovým cukrom.

Langošové cesto:

450 g hl múka

125 ml mlieka

1 lyž. cukru

1/2 bal. droždie

1 vajce

100g kys. smotana

1 lyž soli

1 lyž octu

Postup:

Zarobíme si cesto a necháme vykysnúť. Vytvarujeme guľôčku a vypražíme.

Tagy: Dezert