Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 batát
Olivový olej
6 ks mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
bobkový list, soľ, sójová omáčka
1 pomaranč
3 kvapky pomarančového oleja
Slaninová soľ, pomarančový peper
300 ml kokosové mlieko
korenie piri piri
1 l vývar
Batátový chips:
1 batát
1 lyžica solamylu + 200 ml teplej vody
Olivový olej
Na ozdobu:
Petržlenová vňať
Opečené píniové oriešky
Sladká smotana
Postup:
Na olivovom oleji speníme cibuľku a cesnak, pridáme nakrájanú mrkvu a restujeme. Potom pridáme batát, bobkový list, sójovú omáčku a podlejeme vývarom. Varíme do zmäknutia mrkvy a batátu. Potom všetko spolu vymixujeme dohladka a pridáme kokosové mlieko, šťavu z pomaranča, pomarančový olej, slaninovú soľ, pomarančový peper a korenie piri piri. Všetko spolu prevaríme premiešame a servírujeme s batátovými chipsami, ktoré si pripravíme tak, že nakrájame batáty na jemné plátky a namočíme ich na asi 15 minút do teplej vody, v ktorej sme si rozpustili solamyl. Chipsy potom osušíme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Postriekame olejom a pečieme asi 20 minút na 160 stupňov do zlatista.