Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 ks väčšie pomelo červené
250 g sójové klíčky
50 g šalotka
1 dcl olivový olej
70 g maslo
Soľ
korenie
6 cl biele víno
100 g mascarpone
50 g parmezán
1 ks granátové jablko
lecitín
350 g teľací brzlík
20 g cukor
100 g quinoa biela
Postup:
Pomelo si rozoberieme na segmenty. Sójové klíčky si nakrájame na kúsky o veľkosti ryže. Šalotku si nakrájame na jemné kocky a orestujeme na masle a olivovom oleji. Pridáme biele víno, podusíme, aby sa odparil alkohol. Pridáme mascarpone, ochutíme soľou a korením. Vložíme pomelo a klíčky a krátko podusíme. Nakoniec pridáme parmezán a prepálené maslo. Šťavu z granátoveho jablka si privedieme k varu a pridáme lecitín a potom zmixujeme do peny. Teľací brzlík si zblanžírujeme v osolenej vode a odstránime blanky. Natrháme na menšie kusy a tie restujeme na masle a olivovom oleji tak, aby dostal brzlík stredne prepečený. Nakoniec pridáme jus tak, aby sa brzlík obalil v omáčke. Quinou si uvaríme do mäkka v osolenej vode s troškou masla a olej na vyprážanie necháme vysušiť, následne fritujeme v oleji.