
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1,5 kg tekvica hokaido
70 g zázvor
3 strúčiky cesnaku
6 cl olivového oleja
70 g maslo
tymian
1 l kokosové mlieko
3 dcl šľahačka 33 %
2 ks citrónová tráva
soľ, korenie
3 ks pomaranč
1 ks limetka
80 g šalotka
50 g tekvicové semienka
40 g cukor
50 g gaštany v sáčku hotové
3 cl tekvicový olej
Postup:
Tekvicu si nakrájame na menšie kusy, upečieme s cesnakom v šupke s olivovým olejom, maslom, zázvorom, tymianom, soľou a korením pri teplote 180C cca 35 minút. Šalotku si nakrájame na kocky. Citrónovú trávu najprv rozpučíme a restujeme so šalotkou na masle a olivovom oleji. Pridáme opečenú tekvicu, zalejeme kokosovým mliekom, šľahačkou a povaríme a rozmixujeme. Pridáme pomarančovú šťavu, citrón a limetku. Tekvicové semienka opekáme na suchej panvici a postupne pridávame kryštálový cukor, kým sa neskaramelizuje. Na záver posolíme soľnými lupienkami. Časť tekvice si nakrájame na malé kocky a restujeme na masle do polo-mäkka. Varené gaštany nakrájame na kocky a orestujeme na masle. Časť polievky dáme do šľahačkovej fľaše a nakoniec pridáme penu a dáme ku tekvicovému krému.