Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
jelení filet
mrkva
mrkvová šťava
kel
zemiaky
maslo
jelení vývar
hľuzovka
Postup:
Jeleňa spolu s hríbovou plnkou zabalíme do tukovej sieťky, opražíme na panvici a dáme do rúry na 8 minút pri 160 stupňoch. Navrch jeleňa nastrúhame hľuzovku, mrkvu uvaríme v mrkvovej šťave, keď je dovarenám vyberieme ju von a šťavu zredukujeme, následne dochutíme maslom a citrónovou šťavou. Kučeravý kel oblanžirujeme a listový kel opražíme na panvici. Vývar z jeleňa zredukujeme na omáčku a dochutíme šípkovým džemom. Zemiaky nakrájame na požadovanú veľkosť a pečieme v rúre cca 45 minút pri 200 stupňoch, pred servírovaním opražíme na panvičke s bylinkovým maslom.