Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
hovädzie mäso
slanina
soľ
čierne korenie
cibuľa
olej
koreňová zelenina
cukor
horčica
ocot
citrón
smotana 33 %
divoké korenie
brusnice
hrubá múka
droždie
mlieko
petržlenovávňať
hladká múka
maslo
Postup:
Hovädzie prešpikujeme slaninou, ktorú sme si predtým nakrájali. Mäso zviažeme a osolíme a okoreníme. Opečieme na oleji. Trúbu predhrejeme na 180 stupňov. Na oleji orestujeme dozlata nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme cibuľu, orestujeme. Pridáme divoké korenie, skaramelizovaný cukor, nakrájanú cibuľu a znova orestujeme. Doplníme o horčicu, nakvapkáme citrón o ocot, zalejeme vodou. Mäso vložíme do hrnca, zalejeme základom a dáme do trúby dusiť domäkka. Vyberieme mäso. Omáčku prepasírujeme, zjemníme smotanou a zahustíme predpripravenou zápraškou z hladkej múky a oleja. Dochutíme. Na konci zjemníme maslom. Časť koreňovej zeleniny si nablanšírujeme vo vode. Scedíme do ľadovej vody. Po servírovaní orestujeme na masle. Z oleja a petržlena si pripravíme olej, zahrejme na 60 stupňov na 10 minút a potom rozmixujeme, Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme kvások, mlieko, vajc, soľ a urobíme cesto, ktoré necháme nakysnúť a potom ho rozotrieme a rozdelíme. Naplníme brusnicami, urobíme knedlíky. Varíme na pare cca 10 minút. Po uvarením potrieme maslom. Časť slaniny nakrájame na kocky a vypečieme. Servírujeme.