Dezert: Tchýne

Dezert: Tchýne

Tekvice a hrušky s domácou zmrzlinou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

ingredience:

maslová tekvica

mlieko

maslo

cukor

soľ

vajce 

detská krupica

hrušky

škorica mletá

práškový cukor 

dehydrované maliny

čerstvé maliny

tekvicové semienka

zakysaná smotana

smotana 33 %

muškátový oriešok 

zázvor

tmavý rum

Zdroj: TV JOJ

Postup

Časť tekvice upečieme v trúbe a urobíme z nej pyré, ktoré uvaríme s mliekom, maslom, cukrom a pridáme detskú krupicu. Až nám vznikne cesto, ktoré sa nelepí, tvz odpaľované cesto, necháme ho trochu vychladnúť a zamiešame do nej vajce. Tvarujeme gnocchi a varíme na pare cca 10 minút. Časť tekvice skarameliuijeme so zázvorom, pridáme rum a dáme zamraziť, tesne pred podávaním rozmixujeme so smotanou a urobíme zmrzlinu. Pripravíme si karamel so škoricou, pridame nakrájane a očistene hrušky as karamelizujeme. Kyslú smotanu dochutíme práškovým cukrom. Tekvicové semienka skaramelizujeme s práškovým cukrom.

Tagy: Dezert