Hlavné jedlo: Druhé slovenské národné jedlo

Hlavné jedlo: Druhé slovenské národné jedlo

Vyprážaný volovec, zemiakový gratin.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Syr 1 kg

Vajce 2 ks

múka 200 g

strúhanka na obaľovanie 1 kg

Soľ podľa chuti

Korenie podľa chuti

Postup:

Volovec obalíme v múke. Vo vajci a v strúhanke obalíme dvakrát. Na panvici rozpálime olej. Syr vypražíme z oboch strán.

Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:

Zemiakový gratin

mlieko 250 ml

Smotana 250ml

Ementál 150 g

údený losos 120 g

Zemiaky 1 kg

Cibuľa 1 ks

petržlenová vňať ½ zväzok

muškátový oriešok trochu

Postup: 

Na tenké plátky pokrájame zemiaky. Mlieko so smotanou a pretlačeným cesnakom privedieme do varu, vložíme zemiaky a krátko povaríme. Ochutíme muškátovým orieškom, korením, soľou a vmiešame pokrájanú cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiestníme do zapekacej misky vymastenej maslom, posypeme syrom a zapekáme približne 40 minút.

Tagy: Jedlo