Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
lístkové cesto 2 balíčky
kryštálový cukor 370 g
bielko z vajca 4 ks
Voda 1 dl
vanilkový cukor 1 balíček
žĺtky z vajec na potretie 2 ks
Postup:
Z lístkového cesta upečieme šamrolky. Pred pečením potrieme žĺtkom.
Plnka:
300 g cukru zmiešame s vodou, uvaríme sirup. Varím 3 minúty. Vyšľaháme bielka so zvyškom cukru. Nie vriaci, ale ešte dosť teplý sirup, postupne zašľaháme do bielkovej peny. Pridáme vanilkový cukor a šľaháme cca 5 minút. Pena sa bude krásne lesknúť a zhustne. Hneď plníme do šamroliek.