Dezert: Don Corleone

Dezert: Don Corleone

Cannoli siciliana s plnkou z ricotty a pistácie a čokolády.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

plnka

500 g ricotta

125 g práškový cukor

10 0g pistácie, čokoláda, kandizované ovocie - podľa toho, kto chce, akú plnku

Cesto na cannoli: 

250 g múka hladká preosiata

30 g cukor

1 x vajce

1 x žĺtok

50 g tuk bravčový

soľ

1 lyžička škorica

60 g Víno Marsala

500 ml olej slnečnicový

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Cesto si spravíme zo všetkých ingrediencii spolu okrem oleja, ten je určený na fritovanie, cesto necháme vychladnúť v chladničke 2 hodiny, po vybratí, vyvaľkáme na tenké cesto a vyrezávame na formy, cesto obalíme okolo formy a fritujeme pri teplote 175 stupňov cca 3 min. Nechame vychladnúť a naplníme cesto ricotovym kremom.

Tagy: Dezert