Predjedlo: Cheesecoolka

Predjedlo: Cheesecoolka

Syrový kreker plnený syrovou nátierkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

200 g tvrdého syra (eidam, gouda, cheddar, parmezán)

150 g zmäknutého masla

2 KL soli 

1 KL červenej papriky alebo sušeného tymianu, alebo rasce, či cesnaku

Postup:

Maslo vyberieme v predstihu, aby stihlo zmäknúť. (Ak sme zabudli, stačí ho nastrúhať na hrubom strúhadle, rýchlejšie povolí.) Tvrdý syr nastrúhame najemno. Všetky suroviny zmiešame a uhnetieme mäkké poddajné cesto. Odložíme na 1/2 hodiny do chladničky. Vyberieme cesto a na pomúčenej doske rozvaľkáme na 3 - 5 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary a rozložíme na plech. Pečieme dozlata vo vopred vyhriatej rúre na 180 st. C 15 - 20 minút. Necháme celkom vychladnúť. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Zdroj: TV JOJ

Syrovo-pórová nátierka:

100 g póru (asi 1/2 póru)

50 g syra s modrou plesňou

50 g iného syra

50 g masla

50 g tvarohovej nátierky

3 PL kyslej smotany 

mleté korenie 

soľ

Postup: 

Maslo zmiešame s kyslou smotanou a postrúhaným plesnivým syrom. Pridáme nadrobno nakrájaný pór, dochutíme soľou a mletým bielym korením.

Tagy: Predjedlo