Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie na koláč:
150 g horkej čokolády (70 %)
100 g cukru
150 g masla
5 vajec
1 PL múky (hladkú alebo akúkoľvek bezlepkovú)
Dokončenie:
mrazené lesné ovocie
kukuričný škrob
cukor
citrón
vanilka
kyslá smotana alebo creme fraiche
Postup:
Nad parou roztopíme čokoládu. Pridáme maslo, necháme rozpustiť a zložíme z pary. Cukor vymiešame so žĺtkami a pridáme do čokoládovej zmesi, zľahka vmiešame lyžicu múky. Osobitne vyšľaháme bielky a opatrne vmiešame do zmesi. Vylejeme do maslom vymastenej okrúhlej formy s priemerom 24 cm. 5. Pečieme najprv 15 minút na 180 st. C, potom znížime teplotu na 160 st. C a pečieme ďalších 15 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, až tak vyberieme z formy. Ovocie dáme do rajnice a povaríme s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme 1 - 2 lyžičky kukuričného škrobu, rozmixujeme a ešte chvíľu povaríme, kým ovocná omáčka trochu zhustne. Na vanilkový krém zmiešame kyslú smotanu s vanilkou s cukrom a dáme vychladiť Hotový koláč servírujeme s teplou ovocnou omáčkou a dobre vychladeným vanilkovým krémom.