Dezert: Oompa-Loompa

Dezert: Oompa-Loompa

Čokoládový koláč s lesným ovocím a vanilkovým krémom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie na koláč:

150 g horkej čokolády (70 %) 

100 g cukru 

150 g masla 

5 vajec 

1 PL múky (hladkú alebo akúkoľvek bezlepkovú)

Dokončenie:

mrazené lesné ovocie

kukuričný škrob

cukor 

citrón 

vanilka

kyslá smotana alebo creme fraiche

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Nad parou roztopíme čokoládu. Pridáme maslo, necháme rozpustiť a zložíme z pary. Cukor vymiešame so žĺtkami a pridáme do čokoládovej zmesi, zľahka vmiešame lyžicu múky. Osobitne vyšľaháme bielky a opatrne vmiešame do zmesi. Vylejeme do maslom vymastenej okrúhlej formy s priemerom 24 cm. 5. Pečieme najprv 15 minút na 180 st. C, potom znížime teplotu na 160 st. C a pečieme ďalších 15 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, až tak vyberieme z formy. Ovocie dáme do rajnice a povaríme s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme 1 - 2 lyžičky kukuričného škrobu, rozmixujeme a ešte chvíľu povaríme, kým ovocná omáčka trochu zhustne. Na vanilkový krém zmiešame kyslú smotanu s vanilkou s cukrom a dáme vychladiť Hotový koláč servírujeme s teplou ovocnou omáčkou a dobre vychladeným vanilkovým krémom.

Tagy: Dezert