
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
cibuľa
maslo
zemiaky
vajcia
kôpor
vývar
nové korenie
rasca
bobkový list
soľ
čierne korenie
zápražka na zahustenie
mlieko a smotana
cukor
ocot a trošku múky.
Príprava:
Na masle speníme cibuľu zaprášime múkou a zalejeme vývarom a troškou mlieka. Zemiaky si olúpeme nakrájame na kocky a pridáme do polievky, pridáme korenie, soľ, kôpor a varíme, kým zemiaky nebudú mäkké, potom zahustíme, dáme smotanu a varíme dochutíme cukrom a zvyškom všetkých ingrediencií. Nakoniec až polievku vypneme, pridáme ocot a dochutíme podľa chuti, aby sa ocot nezrazil, pridáme vajcia uvarené na tvrdo alebo urobíme stratené vajcia