Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
vanilkové lusky
8 - 9 vajíčok
1 l smotany na varenie
cukor
ovocie na ozdobu
Postup:
Do smotany vyškrabneme dva vanilkové lusky, ktoré tiež prekrojíme a hodíme do 1 L smotany privedieme pomalším varením na teplotu 65 °C pridáme 8 - 9 žĺtok rozmiešaných s kryštálovým cukrom. Rozohrejeme trúbu na 160 °C a nechám zovrieť veľa vody. Našu vajíčkovo-smotanovú zmes nalejeme do vhodných misiek, misky vložíme do plechu, do ktorého nalejeme zovretú vodu tak, aby boli misky zaliate do polovice. "Pečieme" 35 min. na už spomínaných 160 °C. Vyberieme a vložíme do chladničky na 4 - 6 hod. Pred konzumáciou posypeme kryštálovým cukrom ktorý plameňom premeníme na súvislú vrstvu karamelu. Nemiešajte žĺtka a cukor prudko, ale len zľahka, nech si tam nenaženiete vzduch, krém by vypadal ako mesačná krajina.