Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Cesto
Hladká múka 500 g
Práškový cukor 200 g
Vajce 2 x
Maslo 200 g
Med 2 PL
Sóda bikarbóna 2 ČL
Mlieko 2 PL
Rum 1 dcl
Orechová zmes
Vlašské orechy 250 g (nasekať)
Práškový cukor 80 g
Maslo 120 g
Med 3 PL
Krém:
Mlieko 3dcl
Hladká múka 1,5PL
Solamyl 1,5PL
Cukor kryštálový 100g
Maslo 250g (zmäknuté)
Vanilkový cukor 1x
Postup:
Zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme tuhú zmes. Rozdelíme ju na 2 časti. Pripravíme si plech, otočíme si ho a položíme naň papier na pečenie. Zapneme rúru na 170 stupňov. 1 časť cesta položíme na plech a priamo na ňom roztiahneme valčekom po kraje. Cesto pečieme cca 9 min. Cesto vyberieme, dáme dolu z plechu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme dolu papier na pečenie. Na plech si pripravíme rovnakým spôsobom druhú časť cesta. Spravíme si orechovú zmes tak, že všetko dáme spolu na panvicu a necháme opiecť do zlatista. Ešte horúcu zmes nanesieme na druhú časť cesta a dáme do rúry na 9 min. Krém pripravíme tak, že dáme do hrnca mlieko, hladkú múku, solamyl, cukor a zohrievame dokým sa nám neurobí hustá zmes. Zmes necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme maslo s vanilkovým cukrom. Krém vymixujeme do hladka. Do plechu uložíme prvú časť cesta a potrieme rumom. Natrieme krém a pokryjeme ho druhou časťou cesta s orechmi. Koláč zakryjeme a dáme do chladničky.