Dezert: Amalfi

Dezert: Amalfi

Svieži citrónový koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

500 g hladká múka

200 g masla

100 g cukru

500 g tvaroh

200 g zakýsaná smotana

4 lyžice cukru

1 smotana 36 %

1 tortový stužovač 

citrónová esencia

limetka

citrón

mäta

3 bielka

200 g práškový cukor

štipka soli

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Citrón a limetku dôkladne vydrhneme a nakrájame na tenké kúsky. Múku, maslo a cukor spracujeme do cesta, zabalíme ho do fólie a necháme 2 hodiny odpočívať v chladničke. Medzitým pripravíme pusinky. Bielka so soľou šľaháme, kým sa nezačnú sťahovať, potom postupne pridávame cukor po lyžiciach a ďalej šľaháme, kým nezískame pevný. Pomocou ozdobného vrecka vytvoríme na plechu pusinky. Sušíme ich v rúre pri teplote 110 °C. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na 5 mm silný plát, premiestnime ho do formy a pečieme približne 20 minút pri teplote 150 - 160 °C, kým nezískame ružový odtieň. Tvaroh, smotanu, cukor a esenciu dáme do mixéra a šľaháme, kým všetko nedosiahne krásnu hladkú konzistenciu. Pridáme smotanu a ďalej šľaháme, kým krém nezačne sťahovať (15 - 20 minút). Pripravíme tortový stužovač podľa návodu na obale a pomaly, za neustáleho šľahania, prilievame do krému. Vychladený koláč naplníme krémom, vyrovnáme a necháme na niekoľko hodín stuhnúť v chladničke. Hotový koláč ozdobíme plátkami limetky, citrónu, pusinkami a listami mäty.

Tagy: Dezert