Dezert: Tenký ľadoborec

Dezert: Tenký ľadoborec

Crème brûlée.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

3 bal. smotana na šľahanie 33 %

7 ks vaječný žĺtok

1 ks vanilkový lusk

1 čl vanilková pasta

100 g cukor kryštál

6-7 čl. kryštálový cukor na vrch dezertu

Ovocie na ozdobu

Mäta

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme 80 g cukru, vanilkový lusk, vanilkovú pastu a privedieme k varu smotanu, odstavíme a necháme 15 minút vychladiť, do misky si dáme 7 ks vaječných žĺtok, pridáme zvyšných 20 g cukru a vyšľaháme do peny smotanu po vychladnutí, postupne zašľaháme do zmesi žĺtok a cukor, precedíme cez sitko, pripravenú zmes nalejeme do zapekacích misiek, vhodných na dezert Crème brûlée, trúbu si vyhrejeme na 140 stupňov, zapekacie misky vložíme do hlbšieho pekáča a tieto misky zalejeme do polovice horúcou vodou, takto pripravený plech s miskami vložíme do trúby a pečieme cca 30 min., po upečení vytiahneme z vodného kúpeľa, navrch každej misky dáme cca 1 čl cukru a zapečieme flambovacou pištoľou na karamel, ozdobíme ovocím a mätou, poprípade práškovým cukrom, dezert môžeme vložiť do chladničky na cca 2 hodiny.

Tagy: Dezert