Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
100 g mrkva
100 g zemiaky
100 g kel
100 g pór
100 g cibuľa
1 bal. smotana na šľahanie 33%
Soľ
Korenie
Cesnak
olej
1 l. kurací alebo zeleninový vývar
Na vložku do polievky:
Kel
Soľ
Olej
Na ozdobu:
Slaninový čips
Postup:
Zeleninu si očistíme a nakrájame na menšie kúsky v hrnci, rozpálime olej, pridáme mrkvu a zemiaky, soľ a korenie a pár minút restujeme, ďalej pridáme cibuľu a zase restujeme, pridáme kel a pór a všetko spolu restujeme, nakoniec pridáme cesnak a krátko restujeme, zalejeme 1 litrom kuracieho alebo zeleninového vývaru, varíme do zmäknutia zeleniny, na záver pridáme šľahačkovú smotanu a ešte krátko povaríme, dochutíme soľou a korením a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, do druhého hrnca pridáme olej a kel nakrájaný na prúžky osolíme a krátko restujeme, bude nám slúžiť ako vložka do krémovej polievky a na ozdobu, na oheň si postavíme panvicu, na ktorej pripravíme slaninový čips, slaninu nakrájame na tenké plátky a opečieme z každej strany do zlato-hneda, slaninka bude slúžiť na ozdobu.