Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
kačacia pečeň
kačacia mať
maslo
cibuľa
cesnak
smotana na šľahanie
tymian
korenie
soľ
Postup:
Kačacie pečienky očistíme (zbavíme všetkých maličkých šliach) a pokrájame na rovnaké väčšie. Na panvici zohrejeme 20 g masla s kačacou masťou, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a pražíme na miernom ohni, kým cibuľka nezmäkne. Keď je cibuľka hotová, zvýšime teplotu, pridáme pečienky a sprudka restujeme asi minútu, aby sa pečienky zatiahli zo všetkých strán. Následne znížime teplotu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a čerstvý tymian. Chvíľku restujeme, aby cesnak zmäkol. Pridáme dve lyžice brandy a varíme, kým sa alkohol nevyparí. Ešte teplé pečienky dáme do mixéra, pridáme k nim 80 g zmäknutého masla a rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme smotanu a lyžičku soli a opäť mixujeme na krémovú konzistenciu. Podľa chuti ešte ochutíme soľou a korením. Dáme vyhladiť podávame s domácim chlebíkom