Dezert: Ako v mravenisku

Dezert: Ako v mravenisku

Koláč z malín na makovom korpuse.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

250 ml Šľahačka 33 % alebo 40 %

ricotta 200 g

150 g biela čokoláda 

50 g šľahačka 33 % alebo 40 % 

želatína (prečítaj si na koľko hmoty je jedno vrecko)

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Dáš do misky čokoládu a 50 g šľahačky, kým nie je šľahačka vrelá, rozmiešaš (dávaj po pól minúte, nech sa čokoláda neprehreje), nechaj to vychladnúť. Vyšľahaj šľahačku a ricotta bez cukru. Potom do toho daj tu vychladnutú čokoládu, môžeš aj mixérom na najmenších otáčkach. A želatínu si namoč podľa návodu na obale do studenej vody. Min. 10 min. Potom ju po 10 sekundách zohrievaj v mikrovlnke, nech ti nezovrie. Len rozpusti. Do želatíny daj tu zmes 2 - 3 PL, premiešaj a daj potom celé rýchlo do hmoty a s mixérom rýchlo premixuj, nech to je v celej plnke. A to malinové urob tak, že si mrazené maliny rozpustíš v hrnci s trochu vody. Pred tým si to odváž, koľko toho máš. A znovu podľa množstva si dáš želatínu. Tu znovu namočíš, potom, keď nabopná, rozpustíš a dáš do vlažného, dáš na zákusok.

Korpus na plech z 5 vajec: 

150 g cukor kryštál 

125 g múka hladká 

25 g mak mletý 

5 PL Lužica olej

prášok do pečiva 

Postup:

Všetko navážiš zvlášť do misiek. Oddelíš si bielka a žĺtky. Každé zvlášť do misiek. Do bielok štipka soli a šľaháš, o chvíľu pridáš cukor. Vyšľahať na tuhý sneh. Keď máš sneh, dáš olej a žĺtok do bielok. Na najmenšom stupni chvíľu šľaháš, kým sa nespoja. Potom pridáš mak a múku. Dáš na plech, na ktorom je papier. Pečieš na 180 stupňov 10 - 13 min.

Tagy: Dezert