Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
250 ml Šľahačka 33 % alebo 40 %
ricotta 200 g
150 g biela čokoláda
50 g šľahačka 33 % alebo 40 %
želatína (prečítaj si na koľko hmoty je jedno vrecko)
Postup:
Dáš do misky čokoládu a 50 g šľahačky, kým nie je šľahačka vrelá, rozmiešaš (dávaj po pól minúte, nech sa čokoláda neprehreje), nechaj to vychladnúť. Vyšľahaj šľahačku a ricotta bez cukru. Potom do toho daj tu vychladnutú čokoládu, môžeš aj mixérom na najmenších otáčkach. A želatínu si namoč podľa návodu na obale do studenej vody. Min. 10 min. Potom ju po 10 sekundách zohrievaj v mikrovlnke, nech ti nezovrie. Len rozpusti. Do želatíny daj tu zmes 2 - 3 PL, premiešaj a daj potom celé rýchlo do hmoty a s mixérom rýchlo premixuj, nech to je v celej plnke. A to malinové urob tak, že si mrazené maliny rozpustíš v hrnci s trochu vody. Pred tým si to odváž, koľko toho máš. A znovu podľa množstva si dáš želatínu. Tu znovu namočíš, potom, keď nabopná, rozpustíš a dáš do vlažného, dáš na zákusok.
Korpus na plech z 5 vajec:
150 g cukor kryštál
125 g múka hladká
25 g mak mletý
5 PL Lužica olej
prášok do pečiva
Postup:
Všetko navážiš zvlášť do misiek. Oddelíš si bielka a žĺtky. Každé zvlášť do misiek. Do bielok štipka soli a šľaháš, o chvíľu pridáš cukor. Vyšľahať na tuhý sneh. Keď máš sneh, dáš olej a žĺtok do bielok. Na najmenšom stupni chvíľu šľaháš, kým sa nespoja. Potom pridáš mak a múku. Dáš na plech, na ktorom je papier. Pečieš na 180 stupňov 10 - 13 min.