Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
1,2 kg bielej cibule
1 L hovädzí vývar
200 ml biele víno
1 PL Olivový olej
1 PL maslo
Francúzska bageta
Cesnak
Tymian
Rozmarín
Bobkový list
syr na zapekanie napr. Comté alebo Gruyére
20 ml koňaku alebo brandy
Postup:
Na masle a oleji pražíme na plátky nakrájanú cibuľu, až kým nebude skaramelizovaná, môže to trvať aj pol hodinku. Ppodlejeme bielym vínom a necháme vyprchať alkohol (cca 2-3 minúty), potom prilejeme vývar, pridáme cesnak, bylinky, korenie a soľ. Varíme pol hodinu. Keď je polievka hotová, pridáme brandy/koňak. Nakrájame si bagetu na na 2cm hrubé plátky a dáme do rúry vyhriatej na 200C na 5 min. Potom vytiahneme, potrieme cesnakom. Polievku dáme do misky, navrch dáme bagetu, posypeme syrom a dáme na 2 min pod gril.